Egyszerű, gyors, de a szabályok vonatkoznak rá

Szponzorált tartalom

cégalapítás illetéke

cégalapítás illetéke

Valószínűleg nem is gondolnánk, hogy mennyire egyszerű céget alapítani. A Gross Székhelyben Otthon designos, színes, jól átlátható oldalán bővebben is olvashatunk erről. Valószínűleg sokan azt gondolják, hogy egy cég létrejöttéhez rengeteg papírmunka, jogi fogalom, rengeteg egyeztetés szükséges. És még a cégalapítás illetéke nem is került bele a felsorolásba.

Az említett cég weboldalán ezeket a kételyeket egy rövid összefoglalóban gyorsan eloszlatja. Magyarországon rendkívül könnyen lehet vállalkozást elindítani, ráadásul még nem is kerül sokba. Elsőnek is az ügyvédi munkadíjat kell megfizetni, valamint a létrehozási díjat, amelyek általában 20 ezer forint körül alakulnak. A korábban fizetendő 100 ezres illetékkel pedig már egyáltalán nem is kell számolni a leegyszerűsített eljárásnak köszönhetően. Egy társas vállalkozást pár tízezer forintból elindíthatunk, egyéni vállalkozáshoz pedig már ennyi se kell. Ha pedig olyanba szeretnénk belevágni a fejszénket, ahol a törzstőke több millió forint, mint például egy kft.-nél, akkor a teljes összeg befizetésére két évünk is van.

A cégalapítás illetéke mellett számos más érdekességről is olvashatunk. Régebben akár két hetet is várni kellett arra, hogy egy cég létjogosultságot kapjon. Azonban ez is lerövidült, hiszen az adószám megalapítása után egy-két napon belül meg is történik a cégbejegyzés. Arról nem is beszélve, hogy előre meghatározott iratmintákkal is lehet dolgozni, így nem kell külön társasági szerződést készíteni. A jogi folyamatok leegyszerűsödtek, és ha változás lép életbe a cég megalapítása után, gond nélkül módosíthatunk.

Nem szabad elfelejteni, hogy minden esetben szükség van bejegyzett székhelyre. Erre azért is van szükség, mert ez lesz az adott cég központi, hivatalos irodája, ahová érkeznek a formális küldemények, illetve a végrehajtó és ellenőrző szervek is ide fognak bekopogni. Szerencsére a törvény nem szabja meg, hogy ezen a helyen állandó jelleggel ott kell tartózkodni, így, ha nem szeretne egy vállalkozás irodát, ingatlant kibérelni, ahhoz, hogy az adminisztrációt fenntartsa, fogadja a hivatalos iratokat, akkor az egyik lehetősége a székhelyszolgáltatás igénybevétele. Ezzel foglalkozik a már említett Gross Székhelyben Otthon is.

A 10+ éves tapasztalat mellett ügyfeleinek biztosítja a cégtáblára a cégnév kihelyezését, a küldemények átvételét, postázását, hatóságok fogadását, tűrését, sőt minden hónapban díjmentesen tárgyalót is ki lehet bérelni.