Mi számít drágának?

Szponzorált tartalom

fogbeültetés árak

fogbeültetés árak

Először is egy nagyon személyes történetet szeretnék elmesélni. Apukámnak legendásan nagyon rossz fogai voltak már gyerekkorától kezdve. 50 éves korára elérte azt a szintet, hogy gyakorlatilag nem volt olyan foga, ami lehetővé tette volna, hogy akár hidakkal megoldják a foghiányok miatti problémáit. Ezért aztán konkrétan, egyedül a fogbeültetés árak miatt nem fájt a foga.

Egyedüli megoldásnak maradt a ragasztott fogsor, ami megannyi kellemetlenséggel járt. A legalapvetőbb az volt, hogy nagyon speciálisan kellett tisztítani, majd utána felragasztani, ami nem mindig sikerült tökéletesen. ĺgy sokszor előfordult, hogy a fogsor és az íny közé ételmaradék került, ami elég kellemetlen következményekkel, például nem a legkellemesebb szagokkal járt együtt. Ezek a dolgok természetesen őt zavarták a legjobban, de persze az szóba sem jöhetett sokáig, hogy megcsináltassa a fogait, mert anno még nem léteztek az implantátumok. Aztán mikor bekövetkezett az implantátumok arany korszaka, akkor mindenféle rémtörténet keringett arról, hogy az milyen drága eljárás.

Az implantátumok bevezetése óta már eltelt jó pár év, és elmondható, hogy évről-évre egyre jobb és jobb minőségűek, és mivel sokan gyártják, és egyre többen használják, ezért egyre olcsóbb is ez az eljárás.

Persze az olcsóság mindenkinek mást jelent. De ha csak arra gondolunk, hogy milyen jelentős életminőség javító hatást érhetünk el vele, akkor a fogbeültetés árak szinte elhanyagolhatók.

Amellett, hogy gyakorlatilag egy teljesen új megjelenést kapunk, még pluszban megfelelően, egészségesen is tudunk rágni, mely miatt az emésztésünk is javul, pozitív irányba fordul.

A fogbeültetés árakat nagyban befolyásolja az is, hogy milyen fogászaton végeztetjük el ezt a beavatkozást. Éppen ezért, hogy senkit ne érjen meglepetés, érdemes még a fogászaton történő első személyes látogatás előtt érdeklődni a fogbeültetés árakról.

A Fogorvos Budapest Fogászati Klinika weboldalán például könnyedén rákereshetünk mindenféle fogászati eljárás árára, így a fogbeültetés árakra is.

Mindemellett nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy szinte minden páciens más és más. Ez nagymértékben befolyásolja a fogbeültetés árakat is, melyek a fogorvossal egyeztetve, mindent átbeszélve kerülnek véglegesen kikalkulálásra.

Nem érdemes tehát évtizedeken át szenvedni úgy, hogy „vakon van” az ember a fogászati kezelések anyagi vonzatával kapcsolatban. A fogorvos meglátogatása személyes érdekünk, illetve még az is a mi érdekeinket szolgálja, hogy utánajárjunk az áraknak.

ĺgy már nemcsak a szerencsén múlik, hogy megfelelően korrekt helyet találjunk, mely többek között abban merül ki, hogy nincsenek rejtett költségek, az árszabás pedig mindenki által megtekinthető és átlátható.